Aconseguir un canvi ràpid: Amb Voluntat , Coneixements i Disciplina

El passat 12 d’Abril va tenir lloc a l’edifici Els Til.lers de la UPC Campus Nord,  la tercera sessió de coaching organitzada pel Club “Auto liderat. Aplicació dels paràmetres de lideratge creats per Kenneth Blanchard en el desenvolupament personal”.

Partint d’experiències que vam compartir entre tots els participants, Josep Maria Colomer ens va presentar el model  de Kenneth Blanchard: la seva visió de liderat en el desenvolupament personal basat en l’autonomia,  la responsabilitat i la capacitat personal, seguint el seu model que es construeix sobre la base de “establir objectius, reforçar positivament i corregir adecuadament”.

Canviar situacions que ens bloquegen i dificulten el nostre desenvolupament professional i personal, i de manera ràpida, es possible :  amb voluntat , coneixement i disciplina.

El taller es va enfocar a tractar objectivament aquelles situacions que ens bloquegen i  detectar les nostres necessitats i accions a dur a terme per tal d’ aconseguir resoldre amb èxit.:

 “Aprendre coses noves és el més fàcil, el difícil és desaprendre.”

1 – Limitacions percebudes:

Una limitació percebuda és la creença que un té basada en experiències passades i que restringeixen les experiències actuals i futures”

No sabem el que passa per la ment de l’altre. Cal detectar les idees limitants que produeixen generalitzacions, eliminacions i distorsions

Un clàssic, l’exemple de l’elefant“El pensament de l’Elefant” de ven petit se’l lliga per una pota a un pal perquè no s’escapi, quan és fa gran sols fa falta lligar-li un cordill a  la pota ”

“És necessari impugnar les limitacions suposades.”

2 – Els cercles de poder :

“Identificar els nostres poders i els dels que ens envolten.”

Aturar-nos a reflexionar amb objectivitat i reconèixer aquelles aptituds i/o actituds positives pròpies i del nostre entorn,  és important dedicar el temps i l’espai necessari a observar.nos internament i fer-nos conscients del que tenim.

“Una de les debilitats més grans és no adonar-se del teu propi poder.”

3 – Lideratge Situacional :

Seguint el model de Lideratge Situacional de Kenneth Blanchard identificar el nostre nivell de desenvolupament, partint dels paràmetres :

  • Competència– Nivell de coneixements , seguretat, autonomia , que implicarà més o menys necessitat de Direcció
  • Compromís – Nivell de motivació que implicarà més o menys necessitat de Suport

“Hi ha màgia en determinar el nivell de desenvolupament propi i obtenir la direcció i el suport que un necessita per aconseguir l’objectiu”

 

4 – Identificar les nostres necessitats:

És important reconèixer i manifestar les nostres necessitats i identificar totes aquelles accions que tenim a l’abast realitzar per assolir el canvi i superar la situació bloquejant.

“La paraula més poderosa per aconseguir la cooperació és: necessito. 

Al finalitzar la sessió vam tenir l’oportunitat de compartir impressions entre tots els participants d’aquesta tercera  sessió  organitzada pel Club.

Volem agrair a Josep Maria, haver estat  de nou amb nosaltres acompanyant-nos en aquests tallers de reflexió i millora, i a tots els participants.

I us animem a seguir compartint en aquest espai les vostres opinions, comentaris , suggeriments , ……, i PROCÉS DE CANVI.

Moltes gràcies @all!!!!!!!

One thought on “Aconseguir un canvi ràpid: Amb Voluntat , Coneixements i Disciplina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s