El Club de dones politècniques pel canvi professional tanca el primer cicle d’activitats amb la Taula Rodona : “Desenvolupament de la carrera Professional i empreses de futur. Com garantir la igualtat d’oportunitats.”

El passat dijous 28 de juny, el CDPCP vam celebrar el primer any  d’activitat amb una Taula Rodona  enfocada a analitzar, en un entorn de crisi, canvis i oportunitats , com es plantegen les empreses el futur de les seves organitzacions i persones, i reflexionar sobre  les polítiques de retenció de talent  i de la gestió de la igualtat d’oportunitats.

Organitzada  a l’Aula Màster Campus Nord UPC, va ser inaugurada  per Josep Maria Vila,  Director d’UPCAlumni  i moderada per Margarita Artal, Sòcia Directora d’ARTAU Associats – Polítiques d’Igualtat; la Taula va comptar amb la participació de:

  • Josep Maria Lloreda, President de KH Lloreda, S.A.
  • Ben Capell, Expert en Polítiques de Diversitat a les empreses
  • Maria Cinta Pastor, Directora Tècnica a Laboratori Dr. Oliver Rodés, S.A.
  • Dra. Laura Carnicero Hernanz, Gerent d’Enginyeria Industrial a SEAT, S.A.
  • Marisa Andrea Lostumbo , Club de Dones Politècniques

Els participants van compartir, a través de seva pròpia experiència  personal i professional , realitats i  i bones pràctiques ,  a nivell Personal , Professional  i en  Organitzacions .

Si ve queda  palès que  el talent no té gènere ;  que la preocupació i impuls per la diversitat es  cosa de tots;  hem d’anar cap a Empreses on ” ja no cal parlar d’igualtat”(J.M Lloreda)

Recopilant bones pràctiques:

Empreses amb Filosofia Innovadora i de Solucions, enfocant també a  Innovació Social, com plantejar les jornades flexibles i coherents amb la realitat de les persones . Que impliquen  als col.laboradors en el Projecte , comunicant i fent partícip a tothom en el Pla Estratègic de l’Empresa  (J.M Lloreda) .

Empreses més humanitzades,  que tracten, no amb Recursos Humans , si no Persones , amb  vides personals pròpies.  Que s’integrin  com a Valors d’Equip :  Coneixement,  Compromís i Responsabilitat    (M.C Pastor).

Afavorir el canvi de Valors amb programes de Mentoring  , i altres programes que propiciïn el diàleg, no es canviant les coses d’un dia a un altra” (B. Capell)

Com a persones i professionals , establir el nostre Pla , com volem organitzar-nos,  i complir amb compromís . Arriscar-nos pel que creiem i volem  (L. Carnicero)

Es van posar en qüestió i a reflexió:

Les polítiques d’igualtat i conciliació , perillosament paternalistes,  que no parteixin  de les necessitats individuals,  ni garanteixin  l’equilibri personal i professional de la Persona i la seva realitat.

La importància encara a les Empreses dels rols socials per sobre de les  capacitats , competències  (B. Capell).

L’evolució de les desigualtats entre dones i homes en la nostra cultura que han provocat el  desenvolupament d’habilitats diferenciades , que en altres contextos no existirien  (L. Carnicero) ;   fer evident que les diferències no son culpa de la dona,  és sistèmic , cal crear col.lectius de recolzament d’homes preocupats per la diversitat  a les mateixes Empreses   i per donar més visibilitat al problema (B. Capell) ;  i  en contra els prejudicis sobre la incompatibilitat de la maternitat amb el  desenvolupament de la carrera professional.

Les encara actuals dificultats de la dona  , i en especial en entorns tecnològics,  plateja necessari  impulsar i promocionar les carreres tecnològiques a les escoles  entre d’altres professions i activitats diverses ,  que des de ben petits se’ls hi obrint totes les possibilitats i sense diferenciació de gènere;  i fer participar als mateixos professionals en aquesta tasca, no  relegar a l’educador (M. Artal).

Finalment Marisa Lostumbo , com a representant  del Club de Dones Politècniques, va  tancar la Taula, abans de començar el torn de preguntes, amb  un resum del que ha anat desenvolupant el  Club durant aquest primer any  , dels objectius definits , i destacant la forta motivació i el treball en equip que ens anima a seguir endavant amb el Projecte .

L’acte va finalitzar amb una copa de cava per celebrar el primer any del Club

Agraïm  a tots els  assistents la seva participació , i en especial donar les gràcies als Ponents, Moderadora  i al Director d’UPC Alumni per compartir amb nosaltres les seves experiències i haver fet possible aquesta Taula.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s