“Bona vida i bona feina”

Tertulia – café Desenvolupament Personal i Professional: repte de futur

Aquest divendres 14 de desembre , a la tertúlia-café 3 dones han compartit les seves trajectòries professionals i personals. Totes han confessat que la preparació d’aquesta tarda els hi ha portat una bona part de reflexió respecte al binomi vida  professional i personal. Finalment, els enfocs que han decidit per compartir-ho a la tertúlia han estat molt diversos: des de la narració de la pròpia biografia laboral i personal, el compartir emocions i anècdotes que ens han fet riure a totes, reflexions més filosòfiques sobre la cultura de la vida i el treball, i fins i tot la lectura d’un poema en anglès. Tot en un ambient molt reflexiu i acollidor amb altres 12 dones més i un home.

Les tres coincideixen en algunes de les habilitats que els ha facilitat desenvolupar la seva carrera professional. Aquestes capacitats, innates o apreses, els hi permeten tenir una satisfacció i benestar. Aquestes son algunes de les claus per superar amb èxit el tan comentat binomi vida professional i personal:

– Organització del temps i priorització d’activitats.

Una bona base és tenir una bona organització sobre el propi temps. Aquesta organització del temps ha de contemplar totes les activitats que tinguem: temps familiar, temps pel treball, temps per formació, temps per exercici físic, temps per l’oci, etc. Això és pot aprendre i millorar amb cursos de gestió del temps, tal i com va comentar una de les assistents.

Quant més gran és el nombre d’activitats que volem integrar, més és el repte. A mesura que la família creix (parella, fills i pares) el repte es converteix en ineludible. Per això és molt important que les decisions i responsabilitats es facin amb co-responsabilitat en la
família.

“Organització del temps i priorització d’activitats”

“Organització del temps i priorització d’activitats”

– Assertivitat davant els canvis. Auto-confiança.

Actualment, la època de crisi que vivim fa que el canvi sigui més present que en altres temps. Acceptar la pròpia necessitat de canvi és una primera passa molt important. També aprendre a “dir no” de forma assertiva és un signe que tenim confiança en les pròpies decisions. De vegades, ignorem la necessitat de canvi i ens pot afectar la salut, tal i com comentava una de les tertulianes: “Si no pares, la vida et para”.

– Reflexionar, pensar i assumir responsabilitats en consciència.

Dedicar temps a pensar és molt important, ja sigui “anant en la moto”, nedant a la piscina, al metro, fent un café amb algú, prenent notes en una llibreta o un diari, etc. Prendre consciència de les pròpies capacitats, de la situació real en que ens trobem i les oportunitats de futur és clau per prendre decisions amb responsabilitat.

“Acceptar la pròpia necessitat de canvi”

“Acceptar la pròpia necessitat de canvi”

– Integrar valors com la felicitat. Auto-realització.

El treball pot ser una part d’auto-realització personal molt important. Més enllà de la clàssica concepció de treballar per diners, per cobrir les necessitats bàsiques i consumir, a través del treball podem ser productors i creadors. Per això, de vegades hi ha feines o activitats que fem perquè ens fan feliços, més enllà dels motius purament econòmics.

”Integrar valors con la felicitat, l’autorealització”

”Integrar valors con la felicitat, l’autorealització”

El Club de Dones Politècniques pel canvi professional, ha realitzat activitats que desenvolupen algunes d’aquestes habilitats (consciència, rol, reflexió, etc.). I seguim promovent l’aprenentatge d’aquestes i moltes altres habilitats (lideratge, resolució de conflictes, etc.) que en siguin útils per créixer en la nostra carrera professional i personal.L’origen del canvi professional està dintre de cada persona, de cada dona i de cada home………..però a més d’això, quines altres circumstàncies són necessàries en el cas de les dones professionals per tal que el canvi sigui una realitat? a les nostres famílies i amics que els hi demanem? a les empreses i organitzacions on treballem? a la societat?

Algunes dels temes claus que varem debatre àmpliament son:
– Co-responsabilitat amb la parella i família.
– Societat i empreses que creixen amb valors.
– Respecte.
– Canvi de la cultura organitzacional.
– Flexibilitat.

El debat segueix a cada casa, a cada oficina, a moltes tertúlies i als nostres caps. Com a cloenda, varem coincidir que necessitem totes i tots:

Club de Dones Politècniques pel canvi professional 

“Respecte en la diversitat per conviure i decidir amb llibertat
tot cercant la felicitat”.

 

Moltíssimes gràcies a les 3 dones convidades i a totes les assistents.

Bona vida i bona feina!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s