Lideratge: Comença en un mateix i fent fluir la creativitat al teu entorn

El passat dijous 24 de gener al taller de coaching del Club vam comptar amb la col·laboració de Jorge Cuervo , sota el títol “Ens falta lideratge?” vam entrar en el qui, com , perquè i cap a on de l’autèntic lideratge.

José Cuervo

Un resum de la presentació:

Has sigut líder alguna vegada? ens costa contestar aquesta pregunta, dir que sí ens sembla que queda malament, ¿ens manca confiança ?

La incertesa no ens deixa creure tot el que som i podem.

En aquesta era de canvis tecnològics, econòmics, … ràpids i considerables, calen accelerar també canvis culturals, adaptant a noves necessitats: en el camp laboral del “estar allà” al afegir valor; a l’empresa del negociar al construir, del manar al liderar, ….

El canvi important ha de començar en un mateix, començar sent el propi líder en la base de l’autenticitat i traspassant cap a fora,  al propi entorn, que la gent es senti capaç de fer.

El veritable lideratge fa fluir la creativitat a tot l’equip.

Quan la complexitat en les relacions augmenta  conflueixen dins el sistema inseguretat, risc , ambigüitats. La lògica racional és molt limitada.

Segons la teoria del “Marcador Somàtic” de A.Damasio, l’ésser humà no és racional, en realitat raona sobre una base emocional prèvia que condiciona el que passarà. Davant l’estrès, emocions primàries del nostra cervell porten associades respostes de lluita, fugida o  bloqueig; mitjançant l’aprenentatge social podem associar altres respostes.

Pensar  en el futur ens condiciona i podem respondre negativament, una de les tècniques utilitzades davant d’aquestes respostes automàtiques i per influir positivament augmentant l’eficiència son les anomenades visualitzacions.

El líder influeix positivament: quan més gran és la complexitat més manca fa el lideratge, més necessari un equip liderat que manat

El lideratge es basa en el treball personal i és relacional, es a dir, és alguna cosa que tens perquè t’ho atorguen els altres.  Les qualitats bàsiques del lideratge son la humilitat i la generositat.

El lideratge permet que el sistema, Persones – Relacions, funcioni sobre la base d’una veritable confiança:

piramide

¿Ens fa falta lideratge?

Durant l’acte Jorge Cuervo va organitzar una dinàmica entre tots els assistents com exemple de les diferents respostes davant l’augment de complexitat.

Exercici de grup

L’acte va finalitzar amb un espai de Networking on vam continuar compartint i gaudint d’una bona estona

El Club de Dones Politècniques pel canvi professional agraeix a Jorge Cuervo la seva col·laboració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s