Atreveix-te al canvi! Claus per gestionar equips que es reinventen.

El passat 20 de febrer, amb el Club de Dones Politècniques vam tenir la oportunitat d’assistir al taller: “Gestionar equips que es reinventen”, que organitzava Barcelona Activa http://www.barcelonactiva.cat. Un grup reduït de persones vam participar en aquesta sessió impartida per Mª José Arpi, de l’empresa KTC & R Global kwowledge talent http://kt-global.com.

BeFunky_Holgaart_4.jpg
Educació, alimentació, informàtica, construcció… Avui en dia tots els sectors estan en procés de transformació, afectats per canvis professionals que ens porta a continuades reinvencions. Cal fer front a nous reptes (que sovint ens fan por) i hem d’identificar quines són les noves necessitats: nous coneixements, habilitats, competències, actituds o hàbits per assolir una meta. Però les dificultats que aquestes presenten, si no tenim clar el seu objectiu, ens pot ocasionar incertesa.

Hem d’aprendre a desaprendre, a acceptar un nou rol, a formar equip i a afrontar els nostres handicaps individuals.

Un procés de canvi és un procés com a tal, i per tant, cal  comunicar el seu sentit i objectius, cal convèncer als agents implicats i cal recolzar la participació i el feedback, donant suport i tolerant l’error. Si no es comparteixen les bones practiques no es pot gestionar l’equip.

Tot compartint les experiències del grup, aprenem (segons S. Covey en “Els 7 hàbits de la gent altament efectiva”) que disposem d’un cercle de preocupació/ocupació finit, limitat, que és inversament proporcional. Si no podem canviar les nostres queixes i preocupacions, ens hem de molestar en ocupar-nos de les nostres responsabilitats, ja que aquestes sí que depenen de nosaltres mateixos. Si ampliem el nostre cercle d’influència, aconseguirem reduir les nostres preocupacions.

Com a resum final de la sessió, queda la frase de Séneca: “No es porque las cosas sean difíciles que no nos atrevamos, es porque como no nos atrevemos se vuelven difíciles”

Atreveix-te al canvi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s