Taula Rodona: Fent Futur. El creixement professional en la diversitat.

Ja fa unes setmanes que vam gaudir del nostre primer esdeveniment de la temporada 2014-2015. Si no vàreu poder assistir, esperem que aquestes notes de la jornada us serveixin com a font d’inspiració per a les vostres pròpies reflexions.

Rosa Castro, vicepresidenta de Visibles, durant la intervenció va destacar la importància de que la dona tingui un paper més important en el món professional i empresarial per tal de construir una societat més justa, més eficient i més equitativa, tenint en compte que encara queda molt camí per recórrer. Des d’aquest organització (sense ànim de lucre) a la qual pertany demana ajut perquè això acabi sent una realitat.

Rosa Castro

La Laia Garriga ha participat com a mentora en el programa de mentoria M2m, promogut per UPC Alumni. Es tracta d’una professional amb una llarga experiència en el món empresarial i  ha acompanyat durant un any a una estudiant de doctorat de la UPC, la Gabriela Aznar, que tot just ha acabat el seu doctorat.

Aquesta experiència d’apoderament els hi ha significat un important enriquiment mutu. A la Laia li ha permès reflexionar sobre com i perquè ha arribat fins on és ara (CEO d’una empresa ferroviària) i a la Gabriela l’ha ajudat a encarar el futur amb una visió més amplia del mercat laboral i les seves possibilitats. Ha guanyat en autoconfiança i en seguretat alhora de fer front al seu futur.

Cal remarcar que la Laia ha manifestat en tot moment que la seva trajectòria professional ha estat possible gràcies als seus esforços, però també gràcies al suport de tot l’entorn familiar.

Laia Garriga i Gabriela Aznar

 L’empresa Linke IT s’ha presentat de mans d’en Chabier Sanvicente, un dels seus socis fundadors, com una empresa consultora que busca una nova manera de treballar.

La seva premissa principal és que es basen en la consecució d’objectius per sobre de les hores dedicades, i per aconseguir això hi ha polítiques reals de màxima flexibilitat horària i treball en remot, per tal que al treballador li sigui més fàcil treballar i compaginar-s’ho amb el treball a l’oficina.

Tenen clar que el primer no és el client, sinó les persones i que la possibilitat de poder compaginar vida personal i vida professional acaba esdevenint amb treballadors més feliços i amb un rendiment molt més alt.

 Chabier Sanvicente

 Durant el debat i el torn de preguntes es va concloure que encara queda molta feina per fer per arribar a la Igualtat, la Diversitat i la Conciliació, tenint clar que està a les mans de tothom empènyer el món empresarial cap a aquests canvis, aquest lideratge, aquesta tendència, que tots sabem que acaba convertint a les empreses i organitzacions en més eficients i a les persones en més felices.

 Debat

Som nosaltres els que hem de tenir clar a on som, a on volem arribar i fins a on estem disposats a sacrificar.

Quan les empreses tenen en compte les persones en tota la seva diversitat, això s’acaba convertint en un retorn molt i molt beneficiós per a les persones.

Els consells dels 4 ponents van ser:

  • Chabier Sanvicente: És molt important que sàpigues allò que t’agrada i que et motiva per dedicar-t’hi i ser més feliç com a persona i com a professional.
  • Laia: Si tu vols, pots.
  • Rosa: Tu pots
  • Gabriela: Si et coneixes i saps el què vols, tu pots.

Club Dones Politècniques pel canvi Professional

Moltes gràcies a tots els assistents i als nostres ponents. Us esperem (molt aviat) a la nostra propera activitat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s