Com va anar? Taller Reparat millor que nou

Ja us vam explicar que el projecte Reparat millor que nou, és un servei de suport i assessorament gratuït als ciutadans per tal que es puguin reparar ells mateixos alguns aparells i objectes. El projecte s’emmarca dins de l’estratègia global de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) de promocionar la reparació d’objectes i els mercats d’intercanvi com a mecanismes per evitar la generació de residus.

20160510_185443 (1)

El dia 10 de maig el CDP estava convidat a les instal·lacions del carrer Sepúlveda d’AMB per participar en un dels seus tallers monogràfics: Allargar la vida a petits electrodomèstic de la llar.  La jornada va ser molt dinàmica i va transcórrer enmig d’un ambient distès, on el Pedro (un dels tècnics del programa Reparat millor que nou) ens va aportar uns coneixements generals sobre l’electricitat domèstica.

Ens van explicar per què de vegades salten els ploms i com es poden fer petites reparacions dels mateixos. 20160510_185346

També es va fer la connexió elèctrica entre una làmpada, l’interruptor i l’endoll. Vam aprendre com tenir cura dels electrodomèstics de la llar, algunes recomanacions de manteniment i neteja per augmentar la durabilitat dels mateixos i com prevenir-ne la generació de residus aquests tipus. En grups de dos persones, cadascú es va encarregar de reparar un electrodomèstic amb un manual molt útil que tenen penjat a la pàgina web de l’AMB (http://bit.ly/AMBreparam).

Posteriorment, cada grup va exposar a la resta com ho havien fet. Es va explicar el funcionament d’una cafetera de càpsules, una batedora, com recollir  els cables de la mateixa, com canviar el fusible del microones o consells de neteja: l’electroimant d’una torradora, per exemple.

En acabar es va fer una visita guiada per les instal·lacions del Millor que nou, on hi han tallers per reparar software, bicicletes…   Fins i tot, aquell dia s’estava fent una classe de  reparació de frens.També se’ns va explicar la nova iniciativa de l’espai, on es pot intercanviar roba, sabates, material d’oficina, material per la llar, mobles… Com veieu, va ser una jornada supercompleta.

20160510_185443 (1)

Esperem que el proper curs tornem a programar un nou curs del Reparat millor que nou!

20160510_175953

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s