Com va anar el taller? Gestiona la teva carrera professional amb experts/tes en selecció i desenvolupament de persones

Aquest mes d’octubre vam realitzar la sessió “Gestiona la teva carrera professional amb experts/tes en selecció i desenvolupament de persones”.

L’objectiu de la sessió va ser motivar als assistents cap a l’acció i reorientar-los en la seva carrera professional amb l’objectiu de trencar pors i barreres, tot sortint de la zona de confort on tots ens trobem tant còmodes. I els mesos de setembre i octubre, després de les vacances, és un bon moment per donar passos endavant!

La primera part de la sessió va estar a càrrec de l’Àngels Serrat, coordinadora del serveis de carreres professionals d’UPC Alumni,  que va donar el pas a una taula rodona informal on van col·laborar quatre professionals de l’àmbit dels recursos humans, la formació i la marca personal. La jornada va transcórrer en un entorn agradable on les ponents Cecília Kindelán, Clàudia Cruselles, Alícia Linares i Pilar Mestre ens van explicar algunes claus a tenir en compte a l’hora de participar en un procés de selecció, en que es fixen les empreses a l’hora de seleccionar un currículum, la importància de la motivació i els valors, la necessitat de ser proactiu i arriscar-se a moure’s cap endavant…

 

01 02 04 06 08 10 12 13

 

 

 

05

 

Algunes recomanacions donades durant la sessió:

 • És important ser camaleònics i saber adaptar-nos a l’entorn, especialment en moments d’adversitats. Cal saber ser resilients.Com a la teoria de Darwin, hem d’aconseguir “ser el nostre millor jo”.
 • Cal tenir present que les dones sovint tenen dos handicaps: han de superar el sostre de vidre però també el sostre de ciment que a vegades es posen les pròpies dones.
 • Les dones es mostren més insegures que els homes, i sovint són menys ambicioses. Són molt sovint més perfeccionistes i exigents amb si mateixes, el que els genera moltes inseguretats. Quan en una oferta laboral es demana un perfil complexe, els homes apliquen malgrat només donin el 40% del perfil, mentre que les dones només opten si s’apropen al 80%.
 • El primer networking per la cerca de feina que s’ha de fer és el familiar: tiets, cosins, amics i companys d’institut i de la universitat…
 • Cal conèixer els nostres punt forts i els febles, així com ser capaços de generar el nostre propi DAFO. Sovint, val la pena que un company de feina/amic pugui fer el nostre DAFO per contrastar impressions.
 • Cal mostrar decisió, proactivitat, ens hem de saber vendre i explicar els nostres objectius a curt, mig i llarg termini. També els nostres èxits i assoliments, així com les nostres competències transversals.
 • Sempre cal preparar-se per superar les entrevistes de selecció, identificant la persona que ens entrevistarà, cercant informació rellevant sobre l’empresa o sobre l’entrevistador (així podem arribar a trobar un punt d’afinitat amb l’entrevistador…).
 • També cal preparar una bona argumentació sobre la trajectòria personal, les experiències viscudes, les fortaleses que et donen més visibilitat. Mai et quedis enganxat als punts febles que no porten enlloc. Argumenta sempre des del que és positiu i actiu com “obreportes”.
 • Cada vegada més les empreses valoren les actituds de les persones, allò que els mou a l’acció. No tot són coneixements ni competències.
 • Cal tenir cura de la imatge que projectem a les xarxes socials. Cada vegada més les empreses esbrinen sobre nosaltres a les xarxes.
 • Cal fugir de persones tòxiques i negatives.
 • Per arribar a assolir els objectius que cerquen, cal ser perseverant i constant.

 

Però per sobre de tot, cercar la felicitat en el nostre entorn, però també a través de la feina, la feta o la que vindrà.

Una vegada més, gràcies a l’empresa Moritz per acompanyar-nos durant l’estona final de networking.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s